Mededelingen‎ > ‎

Trainingsdag Acquired Brain Injury - Challenge Assessment (ABI-CA)

Geplaatst 30 okt. 2017 02:51 door Werkgroep Kinderfysiotherapie Midden Nederland

Huidige meetinstrumenten zijn onvoldoende in staat om betrouwbaar grove motoriek te evalueren bij motorisch hoog-functionerende kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Om het gat in klinimetrie te dichten is de Acquired Brain Injury – Challenge Assessment (ABI-CA) ontwikkeld in Canada. De ABI-CA is een observationeel meetinstrument die 18 uitdagende grof motorische vaardigheden beoordeeld gericht op snelheid, balans, kracht en coördinatie die kenmerkend zijn voor kinderen met NAH. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan onderzoek en verdere ontwikkeling van de ABI-CA. We gebruiken de test nu in klinische praktijk en willen deze graag uitrollen binnen de kinderfysiotherapie in zowel eerste-, tweede- en derde lijn. 


Daarom wordt een training georganiseerd in afname en interpretatie van dit meetinstrument. We zijn blij dat we Prof. Virginia Wright (Toronto, Canada), ontwikkelaar van de test, bereid hebben gevonden om de inhoud van deze dag te verzorgen. 

 

De trainingsdag zal plaatsvinden op vrijdag 8 december 2017, op de Hoogstraat Revalidatie Utrecht. 

 

We zijn op zoek naar enthousiaste (kinder)fysiotherapeuten die de training willen volgen. Werk je dus met kinderen met NAH, of ben je geïnteresseerd in deze doelgroep? Dan nodig ik je van harte uit voor deelname aan de trainingsdag op 8 december! Bij voldoende deelnemers (>15) kan de trainingsdag definitief doorgaan. Geef je daarom z.s.m. op door een mail te sturen naar c.g.meyling@dehoogstaat.nlVoor meer informatie, zie bijgevoegde flyer of op bit.ly/2zBzWRT 


Ċ
Werkgroep Kinderfysiotherapie Midden Nederland,
30 okt. 2017 02:51
Comments