WKMN‎ > ‎Bestuur‎ > ‎

Achtergrond informatie

Manon Bloemen

Meteen na het afronden van de opleiding fysiotherapie ben ik als kinderfysiotherapeut binnen de kinderrevalidatie gaan werken in verschillende revalidatiecentra (oa RC Leijpark). Na de opleiding kinderfysiotherapie ben ik 1,5 jaar in IJsland gaan werken als kinderfysiotherapeut en heb ik in dit prachtige land rondgereisd en mooie ervaringen opgedaan. Sinds 2005 ben ik weer terug in Nederland en ben wederom binnen de kinderrevalidatie gaan werken (RC De Hoogstraat). Ik heb in 2009 de opleiding Fysiotherapie Wetenschap afgerond, omdat ik mij meer wilde verdiepen in wetenschappelijk onderzoek en kinderfysiotherapie. Op dit moment werk ik 3 dagen als hogeschool docent bij de Hogeschool Utrecht, Master Fysiotherapie (2de en 3de jaars kinderfysiotherapie en Verkorte Master Fysiotherapie) en besteed ik daarvan een halve dag per week aan een systematische literatuur studie en een kwalitatief onderzoek naar de belemmerende en faciliterende factoren voor fysieke activiteit bij kinderen met een neuromotorische beperking. Daarnaast werk ik 2 dagen per week bij het Erasmus MC te Rotterdam, afdeling revalidatie en fysiotherapie, waarin ik deelneem aan 3 implementatie onderzoeken betreffende kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Door deel te nemen aan het WKMN bestuur, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan kennis ontwikkeling en kennisverspreiding binnen ons vakgebied. 

Jennifer Blom

Toen ik fysiotherapie ging studeren was mijn hoofddoel: kinderfysiotherapeut worden. Sinds mijn fysiotherapie stage in het revalidatiecentrum “De Trappenberg” ,waar ik kinderen en volwassenen behandelde, heb ik mijn hart verpand aan de revalidatie. Na mijn afstuderen in 1999 heb ik na verschillende waarnemingen een vaste baan gekregen in “de Trappenberg” binnen het mytylschoolteam. Na de toenmalige NDT cursus te hebben gevolgd startte ik de kinderfysiotherapie opleiding in Utrecht, welke ik in 2004 afrondde. Voor mij werd het ook tijd voor een nieuwe uitdaging op werkgebied, maar wel binnen hetzelfde revalidatiecentrum, waarbij ik in 2006 een overstap maakte naar het (deels klinische) 4-20 jarige team, waar ik kinderen met zeer uiteenlopende diagnose behandel. sinds 2004 nam ik de taak van secretaris over van mijn collega. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de ledenadministratie, en het verwerken van de cursistengegevens voor het verkrijgen van de accreditatie. Maar belangrijker nog is het nadenken over een kwalitatief goede werkgroepavond, en samen met het bestuur het programma vastleggen.


Annemein Holzhauer

Vanaf 1981 ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeut. De eerste jaren heb ik in het Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein gewerkt. In 1986 ben ik daarnaast gestart met een 1ste lijnspraktijk in Amersfoort. Naast de kinderfysiotherapie heb ik ook een coach opleiding gedaan om ouders en kinderen beter te kunnen begeleiden. Vanaf 2012 ben ik Penningmeester van de Werkgroep. 


Anna-marie van Garderen

Vanaf 1979 ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeut. Eerst in een streekziekenhuis en daarna in een particuliere praktijk in Wijk bij Duurstede. In 1991 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut en in 1996 ben ik gestart met een kinderfysiotherapiepraktijk in Tiel. Ook werk ik vanuit de praktijk op verschillende scholen voor speciaal onderwijs. Vanaf 2003 ben ik bestuurslid van de werkgroep. Ik beheer het archief en doe de aanvragen bij het KNGF voor het verkrijgen van de accreditatie voor de werkgroepavonden.  Ik ben bij de werkgroep betrokken omdat ik het volgen van de nieuwste ontwikkelingen in de kinderfysiotherapie van belang vind. 

Christiaan Gmelig Meyling

Tijdens het afronden van de fysiotherapie-opleiding ben ik in aanraking gekomen met de kinderrevalidatie. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij de Hoogstraat Revalidatie op verschillende afdelingen binnen de kinderrevalidatie (kliniek, polikliniek, therapeutische peuter- en kleutergroepen). De dynamiek binnen de kinderrevalidatie spreekt mij erg aan. De veelzijdigheid van diagnosegroepen en de grote leeftijdsrange dragen bij aan een brede ontwikkeling en ervaring binnen de kinderrevalidatie. De opgedane kennis en ervaring binnen de kinderfysiotherapie hebben geleid tot het starten van de Master Kinderfysiotherapie (HU) in 2014. Vanuit deze positie hoop ik de meest recente inzichten binnen de kinderfysiotherapie te kunnen delen en daarbij bij te dragen aan de ontwikkeling van ons vak.    


Comments